LOADING

Type to search

«Στα λευκά» το 51% της χώρας – Στους -19 η χαμηλότερη θερμοκρασία

Χωρίς κατηγορία

«Στα λευκά» το 51% της χώρας – Στους -19 η χαμηλότερη θερμοκρασία

Share

Ο καιρός αναμένεται μεν να παρουσιάσει πρόσκαιρη βελτίωση σήμερα, καθώς… αποχωρεί η κακοκαιρία «Σοφία», αλλά πολλές περιοχές, στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, ξύπνησαν με πολύ ισχυρό παγετό την Κυριακή.

Σε αρκετά σημεία η θερμοκρασία θύμισε πολιτικές περιοχές, καθώς καταγράφηκε διψήφιος αρνητικός αριθμός. Η χαμηλότερη θερμοκρασία, σύμφωνα με τα στοιχεία από το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών καταγράφηκε στην Πτολεμαΐδα. Εκεί, τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής, το θερμόμετρο έφτασε στους -19,1 βαθμούς Κελσίου.
Δριμύ το ψύχος όμως τόσο στη Φλώρινα (-18,6), όσο και στην Κοιλάδα Κοζάνης (-18,2) και τα Γρεβενά, όπου το θερμόμετρο έπεσε στους -17,8 βαθμούς Κελσίου!
Επιπλέον, περίπου το 51% της χώρας είναι καλυμμένο από χιόνι, έπειτα από τις δύο διαδοχικές κακοκαιρίες «Ραφαήλ» και «Σοφία», τις πρώτες ημέρες του 2019. Αυτό προκύπτει από τον χάρτη του Εθνικού Αστεροσκοπείου, που δείχνει τις περιοχές που έχουν καλυφθεί από χιόνι, κατά προσέγγιση λόγω περιοχών με νέφη.
Πηγή: eleftherostypos.gr

Leave a Comment