LOADING

Type to search

Opinion Poll: Ισχυρό προβάδισμα 12 μονάδων για Βασίλη Νανόπουλο στη δημοτική μάχη

Κορινθία Πολιτική

Opinion Poll: Ισχυρό προβάδισμα 12 μονάδων για Βασίλη Νανόπουλο στη δημοτική μάχη

Share

Φωτισμός, παραλίες τα καλύτερα έργα της δημοτικής αρχής – καθαριότητα, αποχετευτικό τα κύρια προβλήματα της πόλης

Καθαρό προβάδισμα 11,6 ποσοστιαίων μονάδων στην πρόθεση ψήφου, που γίνεται 11,9% επί των εγκύρων, με δυναμική εκλογής ακόμα και από τον πρώτο γύρο στις δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου, καταγράφει για τον δήμαρχο Κορίνθου Βασίλη Νανόπουλο, μεγάλη έρευνα της εταιρίας Opinion Poll.
Η έρευνα έγινε την προηγούμενη εβδομάδα και αφορούσε τόσο στους συσχετισμούς, όσο και στο πώς οι πολίτες αξιολογούν το έργο της δημοτικής αρχής, τα προβλήματα της πόλης, αλλά και θέτουν τις προτεραιότητες της επόμενης ημέρας.
Σημαντικό εύρημα είναι και ο υψηλό ποσοστό αναποφάσιστων, που ξεπερνά το ένα τέταρτο του εκλογικού σώματος και κάνει τη μάχη ρευστή. Το ποσοστό αυτό είναι 26,2%!


Ο κ. Νανόπουλος προηγείται με 31,7% στην πρόθεση ψήφου (γίνεται 32,5%) επί των εγκύρων, έναντι 20,1% (που γίνεται 20,6% επί των εγκύρων), του Νίκου Σταυρέλη.
Ο Δημήτρης Πρωτοπαπάς ακολουθεί πολύ μακριά με 6,8% (7% επί των εγκύρων), ο Αλέξανδρος Γκουριώτης στη συνέχεια με 4,6% 94,7%) και τέλος η Βιβή Τζέκου με 2,4%.
Στην παράσταση νίκης, ο κ. Νανόπουλος έχει ποσοστό 37,7%, έναντι 24,7% του κ. Σταυρέλη.

Καθαριότητα, Ύδρευση/αποχέτευση και Κατάσταση οδικού δικτύου είναι τα τρία προβλήματα που οι Κορίνθιοι αξιολογούν ως τα σημαντικότερα της πόλης.

Η αλλαγή του οδοφωτισμού, η ανάδειξη του παραλιακού μετώπου και τα έργα στα πεζοδρόμιο και τις πλακοστρώσεις, θεωρούν οι πολίτες ως τις σημαντικότερες παρεμβάσεις που έχει κάνει η δημοτική αρχή.

Ο κ. Νανόπουλος συγκεντρώνει πάνω από 50% θετικές γνώμες σε τέσσερα πεδία αξιολόγησης της παρουσίας του: Θεωρείται έντιμος, του αναγνωρίζεται ότι ηγετικά προσόντα, ότι είναι σύγχρονος και εμπνέει εμπιστοσύνη. Πάνω από 49% λέει ότι ο νυν δήμαρχος έχει όραμα και ιδέες, αλλά και ότι είναι συγκεντρωτικός.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ:

 

ΕΡΕΥΝΑ ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ ΙΟΥΝΙΟΣ 2023