Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Άγνωστοι βανδάλισαν το Νεκροταφείο του Λουτρακίου (Φωτογραφίες)


Μάλιστα, κατά την αυτοψία του loutraki365.gr στο Κοιμητήριο, διαπιστώθηκε ότι και σε άλλα 4 τουλάχιστον μνήματα είχαν σπάσει οι σταυροί, ενώ σε άλλο ένα είχε αφαιρεθεί ο σταυρός πάνω από μια ειδική κατασκευή που είχε γίνει.

Σημειώνεται ότι ο χώρος του Νεκροταφείου, παραμένει εντελώς αφύλακτος καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας, παρά τα ιδιαιτέρως υψηλά σχετικά τέλη που αποδίδονται στο Δήμο. Μάλιστα, δεν υπάρχει καν ένα σχεδιάγραμμα με τα ονόματα των εκλιπόντων και το ακριβές σημείο όπου βρίσκονται, έτσι ώστε συγγενείς και φίλοι να μπορούν εύκολα να τους εντοπίσουν στο χώρο.


Για το συμβάν ειδοποιήθηκε η αστυνομία η οποία ερευνά το περίεργο αυτό περιστατικό. Η κ. Α.Δ. δεν κρύβει το σοκ που υπέστη και επισημαίνει την ανάγκη φύλαξης του νεκροταφείου, ενώ θα κινήσει όλες τις νόμιμες διαδικασίες για να βρεθούν οι υπαίτιοι.

"Θεωρώ αποτρόπαια πράξη την βεβήλωση των μνημάτων στο κοιμητήριο, για οποιαδήποτε αιτία κι αν έγινε. Είτε είναι εκδηλωση μίσους, είτε ξέσπασμα της στιγμής, είτε κρύβονται συμφέροντα, είναι ιεροσυλία και ο δράστης ή οι δράστες δεν πρέπει να μείνουν ατιμώρητοι. Προσωπικά, θα επιδιώξω με κάθε τρόπο την σύλληψή του", ανέφερε χαρακτηριστικά στο loutraki365.gr.

Πηγή: loutraki365.gr