LOADING

Type to search

Στήριξη 12.522 οικογενειών και 21.339 ατόμων από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Οικονομία Πελοπόννησος

Στήριξη 12.522 οικογενειών και 21.339 ατόμων από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Share

Στήριξη 12.522 οικογενειών και 21.339 ατόμων από την Περιφέρεια Πελοποννήσο
Αίτημα χρηματοδότησης συνολικού ύψους 28,171 εκ. ευρώ, έπειτα από σχετική πρόσκληση του ΟΠΕΚΑ, υπέβαλλε η Περιφέρεια Πελοποννήσου, για την παροχή επισιτιστικής και βασικής υλικής βοήθειας, μέσω διανομής τροφίμων και των ειδών βασικών καθημερινών αναγκών αξιοπρεπούς διαβίωσης, σε 12.522 οικογένειες και 21.339 ωφελούμενα άτομα, για χρονικό διάστημα τριών ετών.

Ωφελούμενοι είναι οι Δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος καθώς και άτομα και νοικοκυριά που βιώνουν ακραία φτώχεια και χρήζουν στήριξης, σύμφωνα με τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια που καθορίζει το Υπουργείο  Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας. Τα οφέλη που αναμένεται να προκύψουν για τους δικαιούχους της Περιφέρειας Πελοποννήσου είναι πολλαπλά και σημαντικά.

Η ενημέρωση των ωφελούμενων, η οργάνωση και η παρακολούθηση των διανομών τροφίμων & ΕΒΥΣ ανά Περιφερειακή Ενότητα θα υλοποιηθούν μέσω των Διευθύνσεων Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας των Περιφερειακών Ενοτήτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Η συγκεκριμένη ενέργεια υλοποιείται στο πλαίσιο της πρόσκλησης  του Οργανισμού Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, για την υλοποίηση της πράξης «Πλέγμα Δράσεων για την αντιμετώπιση της Υλικής Στέρησης στην Περιφέρεια Πελοποννήσου – Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης» και θα συμπληρωθεί με την παράλληλη παροχή συνοδευτικών μέτρων, δηλαδή δράσεων που στοχεύουν στην υποστήριξη της κοινωνικής ένταξης των ατόμων.