LOADING

Type to search

Χρ.Δήμας: «50 χρόνια συνειδητά στην 1η γραμμή για τα ζητήματα της Πατρίδας μας»

Επικαιρότητα Πολιτική

Χρ.Δήμας: «50 χρόνια συνειδητά στην 1η γραμμή για τα ζητήματα της Πατρίδας μας»

Share

 

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και βουλευτής Κορινθίας Χρίστος Δήμας τόνισε στο Συνέδριο για τα 50 χρόνια της Νέας Δημοκρατίας πως:

«Μισός αιώνας συμπληρώνεται από τότε που ο Κωσταντίνος Καραμανλής άναψε το πυρσό με την ιδρυτική διακήρυξη της παράταξης μας, σηματοδοτώντας μία ιστορική στιγμή για τη δημοκρατία, λίγο μετά την αποκατάσταση του πολιτεύματος. Εγώ δεν είχα γεννηθεί ακόμα. Η Νέα Δημοκρατία είναι 6 χρόνια μεγαλύτερη μου. Από τη πρώτη στιγμή ήμουν στην οικογένεια της Νέας Δημοκρατίας. ίσως και όχι από επιλογή μου, στα πρώτα χρόνια της ζωής μου. Σήμερα όμως, 44 χρόνια αργότερα, αισθάνομαι δικαιωμένος καθώς η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται πάντοτε στη σωστή πλευρά της ιστορίας. Για την παράταξη μας ήταν και παραμένει μέχρι σήμερα συνειδητή επιλογή να βρισκόμαστε στη πρώτη γραμμή για τα μεγάλα ζητήματα της πατρίδας μας με γνώμονα την προάσπιση των συμφερόντων:
του έθνους,  των πολιτών, και της κοινωνίας, πάντοτε πιστοί στις αρχές της φιλελεύθερης δημοκρατίας.
Δεν ισχυρίζομαι πως τα κάναμε όλα τέλεια και πως δεν κάνουμε λάθη.Ναι ήρθαν και δύσκολες συγκυρίες και εθνικές προκλήσεις στις οποίες όμως ανταπεξήλθαμε και μείναμε ενωμένοι στο πέρασμα των χρόνων.
Σήμερα, 50 χρονών, η παράταξη παραμένει ευρεία και ζωντανή, όπως την περιέγραψε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής στην ιδρυτική της διακήρυξη. 

Αυτοί που κράτησαν τόσα χρόνια ζωντανή τη παράταξη είναι τα στελέχη, οι φίλοι και οι ψηφοφόροι μας. Τα τελευταία χρόνια καλωσορίσαμε πολλούς ανθρώπους που δεν ήταν παραδοσιακά στο χώρο μας οι οποίοι ενστερνίζονται τις αξίες και τα πιστεύω μας κάνοντας την πιο ευρεία. Αυτή είναι επιτυχία μας. Στα 50 της, η Νέα Δημοκρατία είναι ελκυστική!

Διαβάζω από την ιδρυτική μας διακήρυξη «Η παράταξη της Νέας Δημοκρατίας θα υπηρετεί πάντα και μόνο τα αληθινά συμφέροντα του έθνους, που βρίσκονται πέρα και πάνω από τις παραπλανητικές ετικέτες της Δεξιάς, του κέντρου και της αριστεράς. Η ιδρυτικής μας διακήρυξης παραμένει σήμερα επίκαιρη.»

Επίσης υπογράμμισε πως:

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης όχι μόνο οδήγησε τη Νέα Δημοκρατία σε απανωτές εκλογικές νίκες αλλά έπεισε τους πάντες πως η Ελλάδα και οι Έλληνες μπορούμε να πετύχουμε πολλά. Ήδη έχουμε ρεκόρ: μείωσης της ανεργίας, μείωσης φορολογίας, ρυθμών ανάπτυξης συγκριτικά με τα υπόλοιπα κράτη-μέλη της ΕΕ, αποκλιμάκωσης του δημοσίου χρέους, εξαγωγών, ρυθμού αύξησης του κατώτατου μισθού ενώ παράλληλα ξανά-έβαλε την Ελλάδα για τα καλά στους πρωταγωνιστές στη διεθνή σκηνή. Αυτά είναι λίγα από τα κατορθώματα της κυβέρνησης του. Σκεφτείτε που θα βρισκόταν η χώρα σήμερα αν από το 2019 και έπειτα συνεχιζόταν η πολιτική των κυβερνήσεων Τσίπρα-Καμμένου.
Κλείνοντας, η Νέα Δημοκρατία είναι η μεγάλη λαϊκή παράταξη που εκπροσωπεί:
-τη νέα και τον νέο που αναζητούν ευκαιρίες στον επαγγελματικό στίβο,
-τους γονείς που προσδοκούν ένα καλύτερο μέλλον για την οικογένεια τους,
-τον αγρότη που βλέπει την κλιματική κρίση να απειλεί το βιός του,
-την εργαζόμενη και τον εργαζόμενο που επιθυμεί να του αναγνωρίζεται οικονομικά και ηθικά η εργασία τους,
-τον συνταξιούχο που δικαιούται μετά από τόσα χρόνια εργασίας να ζει αξιοπρεπώς,
-όσες και όσους πιστεύουν πως η χώρα δεν πρέπει να μένει πίσω στη στασιμότητα και την τοξικότητα αλλά πρέπει να κάνει διαρκώς βήματα προς τα εμπρός.

Η Νέα Δημοκρατία εκπροσωπεί την Ελλάδα που πιστεύει στους πολίτες της,
-που πρωταγωνιστεί και παρεμβαίνει δυναμικά στη διεθνή σκηνή οδηγώντας τις εξελίξεις,
-που καινοτομεί στις επιστήμες,
-την επιχειρηματικότητα
-και τον πολιτισμό,
-που αναπτύσσεται σε στέρεες βάσεις,
-της αειφόρου ανάπτυξης,
-της δημιουργικότητας και της αξιοκρατίας.
Ζήτω η Ελλάδα, ζήτω η Νέα Δημοκρατία και χρόνια μας πολλά!!!