LOADING

Type to search

Φεστιβάλ ΑΡΙΣΤΟΝΑΥΤΕΣ 2024 20 έως 23 Ιουνίου

Επικαιρότητα Κορινθία

Φεστιβάλ ΑΡΙΣΤΟΝΑΥΤΕΣ 2024 20 έως 23 Ιουνίου

Share

Ανοιχτό κάλεσμα σε δημιουργούς του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης για συμμετοχή και κατάθεση ιδεών

Το Φεστιβάλ ΑΡΙΣΤΟΝΑΥΤΕΣ, μία πρωτοβουλία του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης σε συνεργασία με το ANIMASYROS Διεθνές Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων, επιστρέφει για 3η συνεχόμενη χρονιά, από τις 20 έως τις 23 Ιουνίου 2024. Η θεματική της φετινής διοργάνωσης είναι “Η Ελευθερία της Όρχησης”, ενώ το πρόγραμμα περιλαμβάνει – όπως κάθε χρόνο – συναυλίες, εικαστικές εκθέσεις, προβολές, ημερίδες και εκπαιδευτικά εργαστήρια που απλώνονται σε διαφορετικά σημεία της περιοχής.

 

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος και αίτησης συμμετοχής

Προθεσμία: έως 31 Μαρτίου 2024

 

Και φέτος, οι ΑΡΙΣΤΟΝΑΥΤΕΣ 2024 προσκαλούν τους δημιουργούς του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ καταθέτοντας τις ιδέες και τις προτάσεις τους. Το κάλεσμα αφορά σε επαγγελματίες ή/και ερασιτέχνες καλλιτέχνες που επιθυμούν να λάβουν μέρος στην έκθεση που θα πραγματοποιηθεί σε χώρο του Δήμου που θα ανακοινωθεί μέσα στο επόμενο διάστημα. Η καλλιτεχνική ομάδα του Φεστιβάλ καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να εντάξει όσο το δυνατόν περισσότερους καλλιτέχνες και ομάδες στο πρόγραμμα των ΑΡΙΣΤΟΝΑΥΤΩΝ 2024.

 

Πώς μπορεί να αποτυπώσει ένα έργο τέχνης την ελευθερία της κίνησης; Πώς η σημερινή καλλιτεχνική δημιουργία λαμβάνει υπόψη της, σε επίπεδο έμπνευσης και διάχυσης, μορφές που περιλαμβάνουν την κίνηση σε οποιαδήποτε εκδοχή και συνθήκη; Όλες οι δράσεις του φετινού φεστιβάλ περιστρέφονται γύρω από την κεντρική θεματική “Η Ελευθερία της Όρχησης” και αντλούν έμπνευση από τον χορό. Έτσι, και οι δημιουργοί του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης έχοντας ως αφετηρία την τέχνη του χορού καλούνται να καταθέσουν τις αιτήσεις τους για ένα – ή και περισσότερα – από τα παρακάτω πεδία:

Εικαστικά (συμμετοχή σε έκθεση ζωγραφικής)
Χορός (συμμετοχή σε εργαστήριο χορού)
Ποίηση (συμμετοχή σε ποιητικό εργαστήριο)
Άλλο (διευκρινίστε)

Η διαδικασία υποβολής προτάσεων ολοκληρώνεται την Κυριακή 31 Μαρτίου 2024.

Η αναλυτική περιγραφή της πρότασης και η φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος βρίσκονται στον ιστότοπο του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης εδώ.

Για κάθε διευκρίνιση οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο aristonautes@animasyros.gr.