Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Νεκρός Αλβανός διακινητής ναρκωτικών σε συμπλοκή στα Ιωάννινα - Ελαφρά τραυματίας αστυνομικός

Ένας Αλβανός διακινητής ναρκωτικών έπεσε νεκρός και ένας αστυνομικός τραυματίστηκε ελαφρά σε αστυνομική επιχείρηση στην περιοχή Βήσσανη Ιωαννίνων, όπως αναφέρει η αστυνομία Ηπείρου.
Ήταν έξι το απόγευμα, όταν αστυνομικοί ελάχιστα χιλιόμετρα από την πλατεία της Βήσσανης, δέχθηκαν τα πυρά από ομάδα Αλβανών που μετέφερε ναρκωτικά στην χώρα μας.
Οι αστυνομικοί ανταπέδωσαν με αποτέλεσμα να χάσει την ζωή του ένας Αλβανός. Από τα πυρά ένας αστυνομικός τραυματίστηκε ελαφρά. Όπως σημειώνουν αξιωματικοί της Γενικής Ηπείρου η ζωή του σώθηκε από θαύμα.
Στο σημείο που έγινε η συμπλοκή οι αστυνομικοί εντόπισαν  τέσσερις σάκους με ναρκωτικά και δύο όπλα τύπου Καλάσνικωφ.
Στο χωριό έφτασαν μέσα σε λίγη ώρα ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ. Οι κάτοικοι έβλεπαν πάνοπλους αστυνομικούς να κινούνται προς κάθε κατεύθυνση, χωρίς στην αρχή να γνωρίζουν τι έχει συμβεί.
Η συμπλοκή έγινε σε δύσβατο σημείο, όπου αστυνομικοί της Δίωξης πραγματοποιούσαν πεζή περιπολία.
Όταν διαπίστωσαν την κίνηση της ομάδας των Αλβανών που αποτελούν από πέντε ή έξι άτομα, προσπάθησαν να τους σταματήσουν για να τους ελέγξουν.
Εκείνοι όμως δεν δίστασαν και ξεκίνησαν να πυροβολούν εναντίον των αστυνομικών. Οι αστυνομικοί ανταπέδωσαν με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του ενός.
Η επιχείρηση είναι σε εξέλιξη καθώς οι αστυνομικοί έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό τους ενώ μπλόκα έχουν αναπτυχθεί σε όλους τους κεντρικούς δρόμους και τα περάσματα.
Πηγή:http://www.real.gr