LOADING

Type to search

Οριστική αποχώρηση του Ολυμπιακού, στον τελικό ο Παναθηναϊκός

Χωρίς κατηγορία

Οριστική αποχώρηση του Ολυμπιακού, στον τελικό ο Παναθηναϊκός

Share
Οριστική αποχώρηση του Ολυμπιακού, στον τελικό ο Παναθηναϊκός!
Ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με 15 πόντους διαφορά (40-25) στο πρώτο ημίχρονο του Ολυμπιακού, ο οποίος αποχώρησε από το γήπεδο διαμαρτυρόμενος για την διαιτησία. Οι «πράσινοι» προκρίνονται στον τελικό της Κυριακής όπου θα αντιμετωπίσουν τον ΠΑΟΚ, ενώ για τους «ερυθρόλευκους» αναμένεται βαριά τιμωρία. 

Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός και… όλα γίνονται! Η αλήθεια είναι ότι όλα μπορεί να τα περίμενε κάποιος από ένα ντέρμπι αιωνίων, αλλά σε καμία περίπτωση όλα όσα συνέβησαν το βράδυ της Τετάρτης (13/2) στο ΟΑΚΑ. Ακόμη κι ο έμπειρος Ρίκι Πιτίνο τόνισε πως πρώτη φορά αντιμετώπισε κάτι τέτοιο στην καριέρα του!
Ο Ολυμπιακός αποφάσισε να μην «κατέβει» στο δεύτερο ημίχρονο του ημιτελικού κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό και οι «πράσινοι» να παίρνουν το εισιτήριο του μεγάλου τελικού της Κυριακής όπου θα αντιμετωπίσουν τον ΠΑΟΚ. Αντίθετα περιμένει βαριά τιμωρία τους «ερυθρόλευκους» οι οποίοι αρνήθηκαν να αγωνιστούν στο δεύτερο μισό του αγώνα και ενώ ήταν πίσω στο σκορ με 15 πόντους διαφορά (40-25). 
Σύμφωνα, πάντως, με το άρθρο 11 της προκήρυξης του κυπέλλου, προβλέπεται μείωση δύο βαθμών από τον βαθμολογικό πίνακα του αντίστοιχου πρωταθλήματος που συμμετέχουν! Όπερ και σημαίνει ότι θα μειωθούν οι δύο βαθμοί από το φετινό πρωτάθλημα. Αντίστοιχα το πειθαρχικό δίκαιο της ΕΟΚ, υπάρχει και το άρθρο 82, παράγραφος β’ το οποίο αναφέρει χαρακτηριστικά: «Της αφαίρεσης ενός (1) βαθμού, στις περιπτώσεις κατά τις οποίες το υπαίτιο σωματείο, είτε σε ένδειξη διαμαρτυρίας, ανεξάρτητα από την αιτία της, είτε για ανεπίτρεπτη βαθμολογική διευκόλυνση άλλων σωματείων δεν συμμετέχει σε αγώνα Πρωταθλήματος ή Κυπέλλου, ή αποχωρεί πριν από την λήξη του ή αποσύρει την βασική του ομάδα από αγώνα και αγωνίζεται με αναπληρωματική, εφηβική ή παιδική ομάδα» Πάντως εάν και εφόσον τιμωρηθούν με το καταστατικό του ΕΣΑΚΕ  κινδυνεύει μέχρι και με αφαίρεση έξι βαθμών. 
Μετά το τέλος του αγώνα ο Χρήστος Σταυρόπουλος είπε για την αποχώρηση ότι «είναι απόφαση της διοίκησης, τα έχουμε πει πάρα πολλές φορές. Κάναμε προσπάθειες, αλλά αηδιάσαμε. Έχουμε αηδιάσει πολύ καιρό τώρα, αλλά φτάνει πια σε αυτή τη φαρσοκωμωδία. Έπρεπε να φύγουμε πιο πριν στο παιχνίδι, αλλά τέλος σε αυτή την κωμωδία. Να πάρει τα μέτρα της η Πολιτεια, ο Υφυπουργός πρέπει να καθαρίσει αυτή τη βρωμιά», ενώ σχετικά με την δήλωση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, ανέφερε: «Αυτό προφανώς εύχεται ο κύριος Γιανακόπουλος, να φύγουν οι Αγγελόπουλοι».
Όσο για το τι είχε πει ο ισχυρός άνδρας της «πράσινης» ΚΑΕ (ο οποίος άφησε στον πάγκο του Ολυμπιακού ένα κόκκινο εσώρουχο); «Όλα αυτά που γίνονται είναι μεθοδευμένα. Έχουν απλήρωτους παίκτες. Έχουν ρίξει λευκή πετσέτα. Οι Αγγελόπουλοι θέλουν να φύγουν από τον Ολυμπιακό. Αυτά τα πράγματα είναι απαράδεκτα. Και εμείς έχουμε χάσει αλλά δεν φεύγουμε από το γήπεδο».
Βέβαια μην ξεχνάμε ότι στο πρώτο ημίχρονο παίχτηκε μπάσκετ όπου ο Παναθηναϊκός ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος του παιχνιδιού.
Με εξαίρεση το πρώτο τρίλεπτο όπου ο Ολυμπιακός είχε το ισχνό προβάδισμα με 5-4 η συνέχεια ανήκει ολοκληρωτικά στον Παναθηναϊκό και την… άμυνα του. Όπως έλεγαν από τη πρώτη στιγμή στις τάξεις των «πρασίνων»,  μόνο μέσα από την άμυνα θα μπορούσαν να ανοίξουν το παιχνίδι και να βρουν εύκολα καλάθια στο ανοικτό γήπεδο. Όπως και έγινε.
Με εξαιρετική άμυνα πάνω στην μπάλα και συνεχόμενη αλληλοκάλυψη, ο Παναθηναϊκός ανάγκαζε τους «ερυθρόλευκους» σε πολλά λάθη, με τα οποία μπόρεσαν να «χτίσουν» μια διαφορά από το πρώτο δεκάλεπτο. Ήταν το διάστημα όπου ο Νικ Καλάθης μοίραζε ασίστ σαν… στραγάλια, ο ΝτεΣόν Τόμας έπαιρνε σωστές τοποθετήσεις στη ρακέτα του Ολυμπιακού, ενώ υπέρ του δέοντος θετικός και ανεβασμένος (σε σχέση με τα τελευταία ματς) ήταν ο Γκιστ.
Κάπως έτσι το 4-5 του 3’ έγινε 17-8 με ένα επιμέρους 13-3 του Παναθηναϊκού, ο οποίος στη συνέχεια μπόρεσε να ελέγξει το ματς και να διαχειριστεί την εν λόγω διαφορά. Άλλωστε τα άσχημα ποσοστά των φιλοξενούμενων στο πρώτο δεκάλεπτο όπου η διαφορά έφτασε τους 14 πόντους (26-12) έδωσαν την ευκαιρία στο «τριφύλλι» να ξεφύγει στο σκορ. Συγκεκριμενα είχαν μόλις 5/17 εντός παιδιάς, 0/2 βολές και 4 λάθη, ενώ αντίθετα οι γηπεδούχοι μετρούσαν 10/15 δίποντα, 0/1 τρίποντο και 3/4 βολές.
Στο ίδιο μοτίβο και το δεύτερο δεκάλεπτο, αλλά χωρίς την ίδια «έκρηξη» στην επίθεση. Βέβαια ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε σε κανένα σημείο του αγώνα να ρίξει την διαφορά κάτω από τους 10 πόντους, παρά τα διάφορα σχήματα που δοκίμαζε ο Μπλατ, τόσο στην περιφέρεια (με Σπανούλη-Γκος ή Γκος-Ουέμπερ ή Γκος-Στρέλνιεκς) όσο και μέσα στη ρακέτα (Μιλουτίνοφ-Πρίντεζη, Μιλουτίνοφ-Βεζένκοφ, Μιλουτίνοφ-Λεντέι, Μπόγρη-Λεντέι ή ακόμα και ΛεντέιΠρίντεζη).
Μάλιστα όταν το σκορ ήταν στο 32-20, ο Παναθηναϊκός με ένα 8-2 έστειλε τον δείκτη του σκορ για πρώτη φορά και στους 18 πόντους (40-22) πριν «κατεβάσει» την διαφορά στους 15 πόντους ο Σπανούλης με τρίποντο στα 4’’ πριν από το ημίχρονο (40-25). Στο πρώτο μισό του αγώνα, ο Παναθηναϊκός είχε 14/27 δίποντα έχοντας πάρει τους περισσότερους πόντους από το «ζωγραφιστό», 2/8 τρίποντα, 6/10 βολές, 16 ριμπάουντ, 8 κλεψίματα (!) και 4 λάθη. Αντίθετα ο Ολυμπιακός είχε 12 λάθη (!!!) με 8/20 δίποντα, 3/10 τρίποντα, 0/2 βολές και έξι κλεψίματα λιγότερα.
Τα δεκάλεπτα: 26-12, 40-25
Πηγή:www.gazzetta.gr
Tags:

You Might also Like

Leave a Comment