Πάνω από 8 εκατ. ευρώ για έργα στη Λακωνία - Άνοιξε ο δρόμος για την κατασκευή του νέου υδραγωγείου Σπάρτης


Νέες χρηματοδοτήσεις ενεργοποιούνται με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών Αλέξη Χαρίτση, για τη «Βελτίωση των Υποδομών των Δικτύων Ύδρευσης» και τη «Βελτίωση των βασικών περιβαλλοντικών υποδομών και ιδίως αυτών της επεξεργασίας των λυμάτων».

Οι χρηματοδοτήσεις αυτές εντάσσονται στις Προσκλήσεις Ι και ΙΙ του Προγράμματος «ΦιλόΔημος».

Ειδικότερα, στον Δήμο Μονεμβασίας αντιστοιχούν 1.124.947,98 ευρώ για την ενίσχυση και αναβάθμιση υδρευτικών υποδομών και 4.137.794,40 ευρώ για βελτίωση βασικών περιβαλλοντικών υποδομών επεξεργασίας των λυμάτων του Δήμου, ενώ στον Δήμο Σπάρτης αντιστοιχούν 3.000.000,00 ευρώ για έργα ύδρευσης.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση του Δήμου Σπάρτης, η  χρηματοδότηση περιλαμβάνει τα παρακάτω έργα:
1. Κατασκευή νέου υδραγωγείου Σπάρτης από πηγές, συνολικού προϋπολογισμού 2.061.250,00 ευρώ.
2. Βελτίωση ύδρευσης Μυστρά, συνολικού προϋπολογισμού 603.750,00.
3. Αντικατάσταση δικτύων ύδρευσης Τ.Κ. Καλυβίων Σοχάς, συνολικού προϋπολογισμού 335.000,00 ευρώ.

«Πρόκειται για απαραίτητα έργα πνοής, τα οποία ανταποκρίνονται στην ολοένα αυξανόμενη ανάγκη να παρέχουμε επαρκή ποσότητα και καλή ποιότητα νερού στους δημότες μας. Αποτελούν, δε, έμπρακτη αποτύπωση της πολιτικής του Δήμου Σπάρτης για τη βιώσιμη διαχείριση των υδατικών πόρων, την προστασία του περιβάλλοντος και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων. 

Με την υλοποίησή τους δίνουμε έμφαση σε στοχευμένα έργα υποδομών, με μεγάλη κοινωνική απόδοση και αναπτυξιακή προοπτική. Επιπλέον, δεσμευόμαστε, ότι θα αξιοποιούμε στο μέγιστο βαθμό τα «έξυπνα» χρηματοδοτικά εργαλεία. Εξάλλου, δεδομένης της οικονομικής κρίσης, η σύγχρονη τοπική αυτοδιοίκηση οφείλει να ερευνά όλες τις παραμέτρους που την καθιστούν παραγωγική», καταλήγει η ανακοίνωση του Δήμου Σπάρτης.

Πηγή: apela.gr