LOADING

Type to search

Σήμερα το μεγάλο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία στο Σύνταγμα- «Φρούριο» η Αθήνα, κλείνουν δρόμοι και σταθμοί του μετρό

Χωρίς κατηγορία

Σήμερα το μεγάλο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία στο Σύνταγμα- «Φρούριο» η Αθήνα, κλείνουν δρόμοι και σταθμοί του μετρό

Share

Σήμερα στις 2 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί στο Σύνταγμα το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία. «Φρούριο» θα είναι το κέντρο της Αθήνας, ενώ αναμένεται να κλείσουν δρόμοι και σταθμοί του μετρό.

Έφτασε η μεγάλη ημέρα για το συλλαλητήριο που διοργανώνουν οι Παμμακεδονικές Ενώσεις το μεσημέρι της Κυριακής στην πλατεία Συντάγματος, στο κέντρο της Αθήνας.
«Την Κυριακή 20 Ιανουαρίου στις 2 το μεσημέρι δίνουμε την μεγαλύτερη μάχη» είναι το μήνυμα του σποτ για το συλλαλητήριο της Κυριακής για τη Μακεδονία.
Με μήνυμά της Επιτροπή Αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας διαμηνύει ότι «θα πάρουμε όλοι τις ευθύνες μας απέναντι στην ιστορία, απέναντι στις οικογένειές μας, απέναντι στα παιδιά μας και θα δώσουμε το «παρών» στο Μεγάλο Συλλαλητήριο».
Σύμφωνα με τους διοργανωτές, αναμένονται στην Αθήνα τουλάχιστον 3.000 λεωφορεία, που θα μεταφέρουν 150.000-200.000 διαδηλωτές από τη Βόρεια Ελλάδα. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας αλλά και δήμοι της περιοχής θα συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο, ενώ σε αυτό θα εκπροσωπηθεί και η Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους.
Κεντρικοί ομιλητές θα είναι ο Κρις Σπύρου, πρώην γερουσιαστής στις ΗΠΑ και πρώην πρόεδρος της Βουλής της Πολιτείας του Νιου Χαμσάιρ, η Αφροδίτη Μάνου και εκπρόσωπος του Αγίου Ορους. 
Παράλληλα «αντισυγκέντρωση» από οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου θα πραγματοποιηθεί στη 1μμ στα Προπύλαια.
Kυκλοφοριακές ρυθμίσεις και κλειστοί σταθμοί του Μετρό
Σημειώνεται ότι έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν, σύμφωνα με την αστυνομία, στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας, λόγω του σημερινού συλλαλητηρίου. 
Ειδικότερα, δεν θα επιτρέπεται η στάση και η στάθμευση από το Σάββατο, στις 22:00, ενώ θα διακοπεί η κυκλοφορία από αύριο, στις 6:00, στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας. 
Οι συγκεκριμένες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα εφαρμοστούν σταδιακά και ανάλογα με τις κυκλοφοριακές συνθήκες που θα επικρατούν. 
Επιπλέον, κατόπιν εντολής της αστυνομίας από το πρωί της Κυριακής στις 10:00 θα κλείσουν οι σταθμοί του Μετρό Σύνταγμα, Πανεπιστήμιο και Ομόνοια και οι συρμοί θα διέρχονται χωρίς να πραγματοποιούνται στάσεις. 
Πάνω από 2.000 αστυνομικοί
Περισσότεροι από 2.000 αστυνομικοί, ελικόπτερα και drones θα αναλάβουν να δημιουργήσουν τις κατάλληλες συνθήκες ώστε το μεγάλο – όπως προβλέπεται – συλλαλητήριο να ολοκληρωθεί χωρίς προβλήματα και εντάσεις.
Βασικός άξονας των μέτρων είναι σε καμία περίπτωση να μην έρθουν σε επαφή όσοι θα βρίσκονται στο συλλαλητήριο του Συντάγματος με οποιεσδήποτε ομάδες αντιεξουσιαστών θα επιχειρήσουν να κάνουν αντισυγκέντρωση.
Έτσι θα δημιουργηθούν ειδικές ζώνες, δηλαδή φραγμοί, με λεωφορεία των ΜΑΤ και ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις τόσο στην οδό Πανεπιστημίου, στο ύψος της Εδουάρδου Λω, όσο και σε άλλα σημεία προκειμένου να μην έλθουν σε επαφή αντιεξουσιαστές με διαδηλωτές του συλλαλητηρίου. 

Τα ελικόπτερα της αστυνομίας, θα περιπολούν και θα κατοπτεύουν από αέρος την πρωτεύουσα ενώ σε στενό κλοιό ασφαλείας θα βρίσκονται τα πανεπιστημιακά ιδρύματα και οι πρεσβείες.
Πηγή: dikaiologitika.gr

Leave a Comment