LOADING

Type to search

« 10 ΙΑΤΡΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΤΑ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΕΟΠΥΥ »

Επικαιρότητα Κορινθία

« 10 ΙΑΤΡΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΤΑ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΕΟΠΥΥ »

Share

           

Με έκπληξη διαβάσαμε τις δηλώσεις της Προέδρου του ΕΟΠΥΥΘ.Καρποδίνη, με τις οποίες η ίδια απάντησε στις πολλές διαμαρτυρίεςκαι αντιδράσεις των εκπροσώπων της ΠΦΥ, σε ιδιώτες εργαστηριακούς ιατρούς και διαγνωστικά κέντρα, σχετικά με την επικείμενη εορταστική εκδήλωση που διοργανώνει ο ΕΟΠΥΥ τη προσεχή Πέμπτη 23/2/2023.

Η Πρόεδρος του οργανισμού, χαρακτηρίζει ως αχάριστους τους ιατρούς και τα διαγνωστικά κέντρα και συν τοις άλλοις, ως ανάξιο να ασχοληθεί κάποιος μαζί τους.

Να υπενθυμίσουμε στην κα Πρόεδρο πως τα τελευταία, τουλάχιστον,δέκα χρόνια οι εργαστηριακοί ιατροί και τα διαγνωστικά κέντρα είναι οι βασικοί πυλώνες της ΠΦΥ, την οποία στήριξαν εν μέσω μνημονίων και πανδημικής κρίσης, παρά τα ληστρικά μέτρα του clawback και του rebate που τους επιβλήθηκαν. Ουσιαστικά, δέκα χρόνια τώρα,χρηματοδοτούν ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ τον ΕΟΠΥΥ, ώστε να προσφέρει τις υψηλότατου βαθμού υπηρεσίες υγείας, για τις οποίες καυχιέται.

Οι 11 εκατομμύρια πολίτες, στους οποίους αναφέρεται και χρησιμοποιεί για προφανείς μικροπολιτικούς σκοπούς η κα Πρόεδρος,γνωρίζουν πολύ καλά πως ο ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟΣ ΙΑΤΡΟΣ ήταν αυτός που πρόσφερε υψηλού επιπέδου παροχές υγείας με προσωπικό κόστος!

Ο αχάριστος ευεργετημένος, λοιπόν, μάλλον είναι ο ΕΟΠΥΥ, ο όποιος εκτός από το να αποκαταστήσει την αδικία που υφίστανται οι εργαστηριακοί ιατροί και τα διαγνωστικά κέντρα, θα έπρεπε να προσκαλέσει αυτούς ως τιμόμενα πρόσωπα στην εκδήλωσή του.

Οι Ιατρικοί Σύλλογοι της χώρας, αποδεικνύοντας πως δεν είναι αχάριστοι, επιστρέφουν τους χαρακτηρισμούς εκεί από όπου προήλθαν.

                                                         

                       

      IΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ  Αριστοτέλης Τριβλής             ΙΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ      Χρυσοβαλάντης Μέλλος                          

    ΙΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ                     Κωνσταντίνος Κατσαρός       ΙΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ      Παναγιώτα Βούλγαρη

      ΙΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ                       Βασίλης Ψυχογιός                   ΙΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ      Δημήτρης Τζωρτζίνης

      ΙΣ ΕΥΒΟΙΑΣ                         Κωνσταντίνα Καρλή                 ΙΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ        Μαρία Αθανασίου

      ΙΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ                    Αλέξανδρος Πατριανάκος       ΙΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ     Παναγιώτης Τσιαλούκης